Menu:

lördag 18 oktober 2014

Unofficial Swedish Cycling Awards 2014


Årets Badboy: Filip Bengtsson (CK Bure)
Nominering: Eftersom inte någon svensk elitcyklist testade positivt för prestationshöjande medel 2014 anser juryn att Filip Bengtsson är den som utmanat regelverket mest. Filip har gjort sig ökänd bland kommissarier genom bl.a. diskvalificeringar efter "sticky bottle". 


Årets Finne i röven: Matti Manninen (Team Bliz - Merida)
Nominering: Matti Manninen har varit en stor finne i röven på Cykelsverige 2014 och dessvärre var det aldrig någon om lyckades klämma honom.  


Årets Fotograf: Valentin Baat
Nominering: Ord är överflödiga - kolla http://www.baatphoto.com/


Årets GP-Kung: Isac Lundgren (Team Argon18 Scandinavia)
Nominering: Isac lever upp till båda kriterier för en sann GP-kung: 1. Har vunnit flertalet GP-lopp under 2014. 2. Stekig. 


Årets hjälte: Peter Carlsson (CK Bure)
Nominering: Peter lånade ut 20 euro till mig när jag glömt plånboken på första tävlingen i Belgien. Dessutom var han i bättre form än någonsin tidigare och blev på Scandinavian Race den näst äldste i Europa som tagit UCI-poäng. 


Årets Lag #1: Team Argon18 Scandinavia
Nominering: Vann SM och SWE-Cup, punkt slut.


Årets Lag #2: Team Firefighters Uppsala CK
Nominering: Heey, de vann Lagtävlingen på Tempo SM.


Årets cyklist: Marcus Svensson (Team Argon18 Scandinavia)
Nominering: Marcus har under 2014 skördat frukt av den superkompensation han fått efter sin cykeltur från Göteborg till Kuala Lumpur 2012-2013. Distans samt indisk magsjuka är ett framgångsrecept för den som vill vinna SWE-Cup och håva in euro på Kermis.


Årets mest omtalade förning: Fredrik Ludvigsson - Kinnekulle 
Nominering: Dagen efter SM kraschade Twitter p.g.a. alla cyklister som var tvungna att delge sina Watt och känslor från Fredriks forcering uppför Kinnekulle på första varvet. 


Årets modell: Marcus Fåglum (Falköpings CK/Ringerike)
Nominering: På väg mot u23-tröjan och bronsmedalj har Marcus sinnesnärvaron och mimiken att posera framför min pappas kamera. Att se snygg ut på Catwalken är rena barnleken jämfört med Kinnekulle för fjortonde gången av femton.


Årets mest fruktade cyklist: Alexander Wetterhall (Firefighters)
Nominering: Juryn har aldrig hört talas om så många och så rädda motionärer som efter det att Wetterhall vunnit Bolmen Runt i Värnamo. "Han bara körde ifrån oss och skrattade", löd ett citat. Årets Sportchef: Joakim Rundh (CK Hymer)
Nominering: Joakim, eller Pappa Hymer, tar hand om killarna i laget. Joakim lagar mat och ser till att alla betalar via Swish. Joakim ser till att alla får majs. Joakim tycker alla kör jättebra. Joakim blir glad när killarna i laget vinner.Årets tävling: Örestadsloppet
Nominering: Stora delar av fältet blev matförgiftade av den spettekaka som arrangören bjöd på innan start och tvingades bryta p.g.a. kraftiga diarréer. 


Vänligen notera: Inlägget är skrivet med distans och humor. De som eventuellt känner sig träffade och illa berörda uppmanas kontakta admin. Anledningen till att jag bara skrivit om den svenska herr-elitklassen är att det är i den klassen jag tävlar och därmed har bäst kännedom kring. 

1 kommentar:

  1. Firefighters Uppsala CK är väl bara flopp så de skriker om de. Nästan värre än Motiv3 här i Norge

    SvaraRadera